Thursday, July 24, 2014

Kaki pun aurat. Take note!


I nak tegur sikit boleh. I tengok you pakai stokin ni dah macam orang berpantang, macam nenek-nenek pun ada jugak. Ke ada kudis kat kaki tu sampai you pakai stokin kaki. Tak malu eh?

Ouh  buat apa nak malu. I bukannya tak pakai baju. For your information, kaki tu pun aurat jugak. So, kalau tak tutup jadi tak sempurna rasanya. Sebab, aurat perempuan kan seluruh tubuh badan kecuali muka dan tapak tangan. Tak sebut pun kaki. So, wajib lah I pakai stokin kaki jugak kan? Stokin kaki tu murah pun. Syurga kan mahal.


Cukup Allah yang mengerti. Walaupun panas, rimas. Lillahi ta'ala. InsyaAllah, Dia permudahkan.

*angguk* faham.
Kau faham tak? (**,)


#FacePalm #LamePickUpLines


I'm going out to get my Baju Raya.
-Oh,OK!I'm going too!
Huh?Where?
-Going to miss you!
#FacePalm #LamePickUpLines

Girl:Are you Fitri?
Boy:Huh?
Girl:Because you look like my future Aidil (ideal) partner.
#FacePalm #LamePickUpLines

Tahun ni tak rasa nak pakai samping lah.
-Eh,kenapa?Kan selalu pakai je.
Dulu I sendiri,sekarang dah ada orang di samping.
#LamePickUpLines


*knock*knock*
Assalamualaikum!Datang nak beraya ni!
-Siapa tu? (dari dalam rumah)
Jo.
-Jo mana ya?
Jodoh awak.
#FacePalm #LamePickUpLines

Tahun ni Raya pergi ke mana?
-Tak ke mana pun.
Maknanya awaklah jodoh saya!
-Huh?
Yelah.Kan 'kalau jodoh tak ke mana'
#LamePickUpLines #Joke

Saya nak booking meja makan ni untuk raya nanti boleh?
-No problem,boleh je
Jap,nak tambah booking lah,boleh?
-Boleh boleh,nak booking Apa ye?
nak"booking" kamu untuk raya ni.
#LamePickUpLines#Joke

Sesekali kita perlukan selingan jenaka dalam kehidupan untuk ceria.Moga ada yang tercuit dengan #LamePickUpLines yang dikongsi sempena raya.

MrTheAllShared