Thursday, August 1, 2013

Macam-macam

Assalamualaikum..

Tukar baju blog. Tukar header blog. Tukar nama blog. Alhamdulillah. Done! Ekcelly sis tak tau lah sama ada sis ada atau tak yang minat baca blog sis yang super duper simple ni. But, nak bagitau jelah yang sis dah tukar nama bloh daripada Abah'slittledarling kepada Sis Nawwal. Okay, watever is it. Memacam citer sis nak citer. Lepaskan rindu. *peluk bantal*

*campak batu dalam air*

Tetiba sis terfikir adakah puasa sis selama ni diterima oleh Allah atau tidak. Wallahualam. Dia lebih tahu. Tapi, sis berharap Allah terima. And yeah.. semua orang ada harapan yang sama macam sis kan? Hmm. Moga Allah perkenankan doa sis dan sahabat di bulan yang mulia ini. InsyaAllah.

Semalam ada majlis khatam quran kat sekolah sis. Hmm. Sis nak menang tadarus quran. Then, bila tanya kawan. She said, sebab kumpulan kita, kita dengan awak je yang penuh kedatangan yang lain tu tak datang that's why lah kita tak dapat. Okay. *muka muncung* Yah. It's okay. Sekurang-kurangnya sis dengan kawan dapat pahala. Kan-kan? *senyum*

Err, uolls dah beli baju raya? Kasut raya? Tudung raya? Hmm. Sis semua dah. Alhamdulillah. Wait! Ada satu dialog antara sis dengan abah sis yang membuatkan sis terasa. "Abah tak bali kasut raya?" sis tanya. Then, he replied. "Kasut abah elok lagi. Kasut tak raya. Orang yang raya". Okay, masa tu dah lah mak sis tengah pilihkan kasut untuk sis. Terus water face sis berubah. "Abahhhhh..." Hmm. but, its a sunnah right? So, tak salah. Yang salah bila membazir. So, jangan bazir. :')

Anyway, selama bulan puasa ni cuma 2 kali je sis pergi berterawih di masjid. Thanks to kakak atikah. Yang sudi tumpangkan kereta sesama pergi masjid. Hhoho. InsyaAllah kalau ada rezeki hari ini pun sis pergi lagi. Ahhh! Tak sabar! Rindu masjid. Hehe. Siyes, sis rindu sesangat nak pergi masjid. Btw, apa uolls kesah enn? Haha.

Okay-okay. Last but not least lah. Sorii eh kengkawan kalau ada sakit kan hati uolls. Selamat hari raya sis ucapkan untuk para bloggers and kengkawan kat sekolah SMK USJ 4. Hehati di jalan raya. Okay ha? Lepas raya ni. Cuba istiqomah apa yang telah kita buat di bulan Ramadhan. Jangan tinggalkan quran. Okay? *note to self* *letup-letupkan jari*

Assalamualaikum! Tata. Awummmm~ SELAMAT HARI RAYA.
 

*lari kejar rama-rama*

No comments: