Saturday, January 19, 2013

Listen! Listen! LIsten!

Assalamualaikum,
Dear blog,
Subhanallah~ comelnya! Kartun je pun kan... bukan jepun. Tapi aje pun -.- bukan apa. Saje je aku letak.

Title entri hari ni tak dak kene mengena dengan title yang aku buat tuh. Wah! Pelik tapi... menarik! Eh? *pape jela.* Tadi aku baru lepas tengok forum ape tah kat youtube. Listen! Listen! Listen! Aku tak faham la sebenarnye. Hmm. Nanti aku nak tanya kawan aku yang study kat UUM lah. Pelik senanya. Okay, dah dah la cakap pasal mende alah ni. Terpinga pinga di depan laptop. Jari menari nari kosong di ruang keyboard. Seolah olah tiada hala tuju. Ah! Hoho. Bila ada mende nak diceritakan masa tulah aku tak boleh bukak pc. Bukan apa, homework sekolah pulak manyak. Dah tu, penat pulak... Hmm. Aku sebenarnye tak de mende pun nak cakap. Tapi, aku akan cuba jugak cakap somethin'. Tak kisahla pasal apa pun kan.

♥ Tak cantik takpe, yang penting aurat terjaga. Tak bergaya takpe, yang penting hati terpelihara. Tak menarik takpe, yang utama hubungan dengan ALLAH mekar sentiasa ♥<---- tetiba plak, tapi takpe. Peringatan untuk diri aku juga.



Ala bizikrillahi tathmainnul quluub 
Dengan mengingati Allah hati Kita kan tenang.. :)

Awak2, ayat ni lah yang awak selalu tekankan (ingatkan) kat saya time saya sedih. Eh awak! Kenapa bila saya tengok budak cina kat sekolah saya mesti saya ingat tu awak. Tahun lepas pun! Tahun lepas pun ada. Tahun ni pun macam ada. Hehe. Macam-macam pulak aku ni. Entahlah... aku sendiri pelik! Kenapa ea? Husna2~ *geleng-geleng senyum.* Eh? jap-jap. Nama awak dah nak dekat-dekat dengan... Bukan nak dekat. Tapi memang dah dekat! Apa nie main dekat-dekat? Haiseh! Awak! saya rindu sangat nak dengar ayat power awak. Tapi kan? Tapi kan? Ayat-ayat suci dalam al-Quran lagi power tau! insyaAllah... Moga aku istiqomah. 

Awak2! Jom kita istighfar sama-sama neh! Astaghfirullahalazim~

No comments: