Sunday, August 21, 2011

Karipap-Karipap Cinta ?


Buku Karipap-Karipap
Cinta terbitan Pts publications ..
Sinopsis Filem Karipap Karipap Cinta yang mengisahkan Ali, seorang pemuda yang bersopan santun tetapi tidak memiliki cita-cita dan motivasi. Dia bekerja di sebuah syarikat akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya mengambil gambar kawasan yang kelihatan seram dan mengubahsuainya menjadi gambar yang kelihatan mempunyai hantu. Ali jatuh hati kepada seorang kartunis, Sarah. Dalam satu kejadian ragut, Ali cuba menjadi hero tetapi akhirnya Sarah yang menyelamatkannya kerana mempunyai kemahiran dalam ilmu persilatan.
Ali mendapat tahu Sarah pernah menuntut di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai ustazah. Dalam usaha memikat Sarah dan keluarganya, Ali berbohong dirinya juga pernah menuntut di universiti sama, tetapi akhirnya pembohongannya terbongkar.


Sementara itu, bos Ali, Datuk Razali Bunari terbabit dalam satu pertelingkahan sengit dengan rakan politiknya, Datuk Zaidan. Dia mendapat dokumen sulit dan ingin mendedahkannya dalam akhbar politik miliknya. Ali beranggapan dokumen itu akan merumitkan hubungannya dengan Sarah.
Imbas kembali :

Ali  mendapat tahu Sarah pernah menuntut di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai "ustazah" .
     Ustazah ?,Tengok gambar di atas ..pakai tudung macam apa entah.


Di sini saya sediakan Karipap-Karipap Cinta Trailer Official(HQ)


Top komen :-from You Tube=

1.kalau ikut novel betul2 kan bagus. graduan al-azhar knp pakai tudung camtu lak? pelakon x study & x buat research la ni.
fazura, ayu raudhah yg x brtudung pun boleh je berlakon watak bertudung dgn jayanya.
sayang betul~ novel sgt best. tp jd filem, imej heroin spoil.

2.novel dan best, dah sangat menarik dah.
bila dapat tau ada movie, dah sangat excited,
tapi, bila dah tengok trailer,emmmm,
disappointed sangat,
bukan pasal gambit,
but pasal watak sarah rose qistina tu....
sangat tak kena....

p/s :bile tengok trailer ..hmmm~rase malas nk tengok walau rase seronok bile dapat tahu dari station radio-radio ...korang nk tengok ke ?ermmm ..suka hatilah ,tp citer ni mmg best !
tepuk dada ,tanya iman !
wassalam~

No comments: