Saturday, June 25, 2011

cer-Cerita~

Assalamualaikum ,
lama tk meng-update blog nie ..hehe :D
sekadar renungan bersama ,

Hari-hari yang berlalu sungguh cepat kan ?rasa nak kiamat tu memang takut tapi ,segala amal ibadah kita terletak di tangan kita sendiri ya tak ?hmmmm .....
rase cepat sangat dari bulan januari sampai ana pun ntah sedar ntah tidak dah masuk bulan tiga lepastu periksa ,lepastu sedar-sedar,Subhanallah ..cepat sungguh masa berlalu nak dkt bulan puasa dah .....isk-isk~

Hmmmmmm ...nak cerita sikit ,masa kat musolla ana pun duk mengunyah cream puff ,lepastu ana tengok kawan ana lari ...dia kata nk 'solat dhuha' .Ana pun apa lagi ambil peluang la nk solat sekali,terase bile solat Allah dekat sangat dengan hati ,entah kenapa la ?tapi itu kuasa Allah ....ana pun baru first time buat solat dhuha ...

Hantu novel ...

nie lah buku nye ...hee :D
Ana memang hantu novel,pantang bila nampak novel terus nak beli tapi ..disebabkan tk mempunyai wang ..so ,tk beli lah .....novel yang ada pun pinjam dengan kawan atau pusat sumber sekolah aje ,ha ,kalau dah dapat buku tu kena rajin tulis dalam buku program nilam sekolah la ya !....eh ,terima kasih pada yang sudi pinjamkan pada ana .....ha ,adalah jugak citer sedih pasal novel nie .....ana yang pinjam dulu lepastu kawan sekelas ana mintak ,so ,kene la bagi jugak ......lepas shamsiah(bukan nama sebenar) habis ade pulak lagi sorang kawan nie,nk pinjam jugak ...terase berat hati sebab lepas dapat belum sempat bace lagi ada yang nk pnjam ,ana merajuk sikit lah ..sebab aminah(bukan nama sebenar) nk jugak pinjam ...dia tk paksa tapi ana bagi je ...sebeb aminah kata esok dia bagi ..ana ikhlaskan~

haihh~~banyak betul dugaan .....tk mengapa ,lagipun ku tahu Allah sedang menguji kesabaran ku ...

Nasyid ?
ana terminat kumpulan devotees ...lagu dorang pun boleh tahan ...
suka Adi Akmal(minat je..)mestilah dia ramai peminat kan ?hehe ...

oklah ...tk nak citer banyak ..penutup kata dgrlah lagu nie ...sebelum tuh~pandai-pandai lah tutup radio iluvislam eh ? huhu .. :)

Selamat mendengar~


No comments: